Háromnapos fesztivál kezdődik pénteken, szeptember 7-én Zalaegerszegen. A város terein vadpörköltfőző csapatok mérik össze tudásukat - aki belekanalaz a versenyművekbe, még a helyi játszótereket is szépíti.
Az Agrárminisztérium sokat dolgozik azon, hogy a vadhús a közétkeztetésben is nagyobb szerepet kapjon - mondta Bitay Márton Soponyán, a XII. Vadgasztronómiai Fesztiválon szombaton.
Amíg az etikai szempontokat úgy állítjuk be, mintha azok a racionális döntések ellenében állnának, nincsenek meg a kiegyezés feltételei ebben a kérdésben - állítja írásában Glück Balázs, a Magyar Vadászíjász Egyesület titkára, publicista.
Gazdasági vagy egészségügyi szempontok felülírhátják-e a vadászetikát? - a kérdés egyáltalán nem akadémikus. Az egyre nagyobb vadkár és az afrikai sertéspestis terjedése eddig nem használt vadászati eszközök alkalmazásának lehetőségét veti fel. A vadászok - eddig - ellent tudtak állni.
Bár a szarvaskolbászban - a műfaj szabályai szerint - nyers hús van, semmivel nem veszélyesebb, mint a házisertésből készült termék. Sőt, sokkal biztonságosabb, mint az otthoni disznóvágás után készülő kolbász - állítja Kosztricz László, a vadhúsokból készült ételek egyik szakértője, készítője.