Vadgazdálkodást nem folytatnak velük, húsukat alig fogyasztják, trófeája nincs - mégis tömegesen pusztítják Libanonban az Európába tavasszal visszatérő gólyákat. És mindezt a helyiek vadászatnak nevezik.
Az egyik salgótarjáni vadásztársaság területén ejtette el a vadat az 50 éves férfi.
Két évnyi munka után néhol abszurdba hajló receptekkel jelent meg a BOOOK Kiadónál Vári Dávid szakácskönyve, a Terítéken - A magyar vadgasztronómia receptkönyve. Vitatkoztunk vele szentségről és profánról, borzról és rántott pörköltről. (A szokásoktól eltérően ezúttal nem magázódtunk a riportalannyal - Vári Dáviddal ugyanis ez lehetetlen.) >> a poszt folytatódik
Új sorozatunkban olyan vendéglátóhelyeket tesztelünk, amelyek vadász mivoltukkal vagy vadételekkel csalogatják vendégeiket. Elsőként a budapesti Vadász Pubban jártunk - név és kínálat is stimmel. De sajnos semmi más.
Megtörtént az idei első medveészlelés Heves megyében, március 30-án Balaton határában, a falu, Bekölce és Borsodnádasd között látott egy kis termetű medvét a nádasdi, de Budapesten élő fotós, Petrók György.