Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Egyre kevesebb a madár

A dél-európai, közel-keleti és észak-afrikai vadászatnak és befogásnak évente átlagosan huszonötmillió madár esik áldozatul, de a monokultúrás mezőgazdaság és a klímaváltozás jóval nagyobb pusztítást végez az állományokban.

Tovább

 

Visszafordíthatatlan károkat okoz az orvvadászat

Orrszarvú szarv, elefántcsont, tobzoskapikkely - ezek az orvvadászok legtöbbet érő zsákmányai. A vadon élő állatok illegális kereskedelme a mai napig nagy károkat okoz. Ha az orvvadászat tovább folytatódik, szakemberek szerint tíz éven belül egyes fajok akár el is tűnhetnek a Földről.

Tovább

 

Vadkárszakértőket képeznek az állatorvosi egyetemen

Önköltséges, levelező tagozatot indít az Állatorvostudományi Egyetem, amelyen diplomásoknak nyújtanak vadkárbecslői képzést.

Tovább

 

Vadászok és rendőrök az orvvadászat visszaszorításáért

Az orvvadászat visszaszorítása, valamint az elkövetőkkel szembeni hatékony fellépés érdekében tartott megbeszélést a megyei rendőrség és a területi vadászkamara.

Tovább

 

Nem a vadászok tévednek, hanem az állatkert

Az aranysakál rágcsálókat fogyaszt, magánál nagyobb állatban nem tesz kárt - közölte a minap Hanga Zoltán, a fővárosi állatkert szóvivője. Lehet, hogy a rabságban tartott állatok esetében ez igaz, de a szabadon élőknél biztosan nem.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek