Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Hatékonyság vs etika – Embernek, vadásznak maradni, nehéz időkben...

Az ASP negatív gazdasági következményei hatalmasak, de kétség kívül nekünk a saját hivatásunk, szakmánk a legfontosabb - állítja vendégírásában Kemenszky Péter, a vadászkamara Somogy megyei titkára.

Tovább

 

Már Szabolcsban is megjelent az afrikai sertéspestis

Az ukrán határ melletti Tiszakerecseny község határában elhullottan talált vaddisznóból mutatta ki szerdán az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása révén került át Magyarországra.   Az ASP...

Tovább

 

Hatékonyság vagy etikus vadászat?

Gazdasági vagy egészségügyi szempontok felülírhátják-e a vadászetikát? - a kérdés egyáltalán nem akadémikus. Az egyre nagyobb vadkár és az afrikai sertéspestis terjedése eddig nem használt vadászati eszközök alkalmazásának lehetőségét veti fel. A vadászok - eddig - ellent tudtak állni.

Tovább

 

Emberi hanyagság hozta Magyarországra a sertéspestis vírusát

Magyarországon eddig kizárólag heves megyében mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát elhullott vaddisznókban. A lokális, a déli határtól messze lévő felbukkanás azt jelzi: emberi hanyagság hurcolta be a fertőzést az ország területére.

Tovább

 

Újabb ASP megbetegedést észleltek

Újabb fertőzött vaddisznót találtak Heves megyében. Április 21. óta összesen öt tetemnél mutattak ki afrikai sertéspestist (ASP) - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) országos főállatorvosa.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek