Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Sertéspestis: letartóztatások Belgiumban

Két embert őrizetbe vettek a belga hatóságok az országban tavaly kitört ASP járvánnyal összefüggésben. Bár a rendőrség hivatalosan nem közölte az őrizetbe vétel okát, a helyi média úgy tudja: az érintettek vaddisznókat csempészhettek Kelet-Európából a térségbe.

Tovább

 

Megállíthatatlannak tűnik az afrikai sertéspestis

Eddig érintetlen területen találtak ASP-vel fertőzött vaddisznót a NÉBIH laboratóriumában. Az összes fertőzött állat egyharmadát 2019-ben, az elmúlt két hétben jegyezték fel.

Tovább

 

ASP: a disznóhajtásokkal magyarázzák a megduplázódott esetszámot – csak Verpeléten 30 fertőzött vadat találtak

Több, mint a duplájára ugrott november óta az afrikai sertéspestisben elhullott vaddisznók száma a Nébih adatbázisa szerint. Épp azóta, hogy megkezdődtek a disznóhajtások - sokan úgy vélik: a társasvadászatok segítik terjedni a betegséget.

Tovább

 

Másfél hónap alatt megduplázódott az ASP-s vaddisznók száma

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kimutatása szerint az elmúlt másfél hónapban több ASP-megbetegedést regisztráltak, mint amióta figyelik a betegség jelenlétét Magyarországon.

Tovább

 

Megállítani nem, lokalizálni talán sikerült a sertéspestist

Újabb két, az afrikai sertéspestis miatt elhullott vaddisznó tetemét találták meg a Bükkben. A kór a jelek szerint nem terjedt szét az országban, de aktívan jelen van.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek