Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Nem terjed Magyarországon a sertéspestis

A hivatalos adatok szerint sikerült lokalizálni az afrikai sertéspestist, és arról sincs adat, hogy a betegség terjedne az országban. Mind a Nébih, mind a Kamara elégedett az eddigi intézkedésekkel és nem terveznek szigorítást.

Tovább

 

ASP: nem számíthatnak kártérítésre a vadászatra jogosultak

Az uniós agrárbüdzséből biztos nem enyhítik az afrikai sertéspestis okozta károkat a vadászatra jogosultaknak - közölte lapunkkal az agrártárca.

Tovább

 

Már Szabolcsban is megjelent az afrikai sertéspestis

Az ukrán határ melletti Tiszakerecseny község határában elhullottan talált vaddisznóból mutatta ki szerdán az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása révén került át Magyarországra.   Az ASP...

Tovább

 

Hatékonyság vagy etikus vadászat?

Gazdasági vagy egészségügyi szempontok felülírhátják-e a vadászetikát? - a kérdés egyáltalán nem akadémikus. Az egyre nagyobb vadkár és az afrikai sertéspestis terjedése eddig nem használt vadászati eszközök alkalmazásának lehetőségét veti fel. A vadászok - eddig - ellent tudtak állni.

Tovább

 

Emberi hanyagság hozta Magyarországra a sertéspestis vírusát

Magyarországon eddig kizárólag heves megyében mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát elhullott vaddisznókban. A lokális, a déli határtól messze lévő felbukkanás azt jelzi: emberi hanyagság hurcolta be a fertőzést az ország területére.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek