fegyver vadászat plusz koronglövészet fitascBár a Magyar Nagydíjat lőtték, fejben már a hazai rendezésű világbajnokságra készülnek a magyar vadászok és korong lövök. Igaz, addig még az EB-n is jól kell szerepelni, ugyancsak itthon.

 

A szervezők még a hétvégi, szeles, hűvös időért is hálásak voltak, hisz a hét eleje megmutatta: akár hóban is állhattak volna a korongvadászok a Magyar Nagydíj versenyén, a sarlóspusztai pályán. A nemzetközi kuparsorozatban is jegyzett megméretésen 17 nemzet 132 versenyzője indult, melynek eredményei a rangos 2017. évi Beretta Világ- és Európa kupa eredményeiben is értékes pontokat jelentenek.

fegyver vadászat plusz koronglövészet fitasc
A verseny bírói kara

A két versenynap bírái lapunknak egybehangzóan kijelentették: jól lőhető, jól beállított pályán lehetett versenyezni, a korongok nehézsége pedig abszolút méltó volt egy nemzetközi versenyhez. A lövők nem reklamáltak a bírói döntések miatt, és technikai problémák sem hátráltatták a lebonyolítást. A számos külföldi versenyző miatt a második napra tették - a gyorsabb lebonyolítás érdekében - a nehezebb, szimultán- és vadász dublékat, amelyekkel komolyan meg kellett küzdeniük az indulóknak – és ebben az erős szél sem segítette őket.

Magyar Csaba, a versenyt rendező Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke a Magaslesnek elmondta: a következő nagy verseny, amelyet szintén Sarlószpusztán rendeznek, a kombinált Európa Bajnokság lesz a nyár közepén.

fegyver vadászat plusz koronglövészet fitasc
Magyar Csaba, a Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke

– Az év legfontosabb versenye a Magyarországon rendezendő világbajnokság – mondta Magyar. – Azt a versenyt Galgamácsán bonyolítjuk le a FITASC-szal és Pilisi Parkerdő Zrt-vel közösen. Már elkezdtük a szervezést, hiszen ezer-ezerkétszáz versenyző és kétszer annyi versenyzőket kísérő családtag és kisegítő lesz jelen – ezért nagyon komolyan fel kell készülnünk.

Az Egylet vezetője szerint a világbajnokság nem csak a sportolóknak, de minden vadásznak izgalmas élmény lehet, hiszen a rendezvényen a legnagyobb nemzetközi fegyverkészítő cégek is képviseltetik magukat, a legújabb technikáik, fegyvereik bemutatásával. A rendezők arról is gondoskodnak majd, hogy külön pályákon ki lehessen próbálni a kiszemelt puskákat. Fontos annak, akik lő, vagy technikailag fejődni szeretnének, illetve látványos, vadászias környezetben szeretne látni egy kortalan sportot – azoknak mindenképp ott a helyük, hiszen többszörös világ- és európa bajnokok gondoskodnak erről versenykörülmények közt a helyszínen.

A hétvégi versenyt a finn Rajala Jari nyerte 193 korongos eredménnyel, őt az orosz Szergej Sornyikov és a magyar Szerdahelyi András követte.