zubehör fegyver vadászjegy OMVKA tavasz első napja egyben az új vadászati év kezdetét is jelenti. Az a vadász, aki nem rendelkezik 2018-ra érvényes vadászjeggyel, az szerda éjfél óta súlyos bűncselekményt követ el.

 

A vadászjegyek éves kiváltására december elejétől van lehetőség a kamara területi szerveinél. Bár korábban azt tervezték, hogy 10 ezer forintról 20 ezerre emelik a vadászjegy éves árát, ez a 2018-as évre elmaradt. Így továbbra is 10 ezer forintot kell fizetni az éves engedélyért, emellett 4 ezer forint a kamarai tagdíj, valamint 1000 vagy 2000 forintos, kötelező biztosítást is kötni kell az esztendőre.

zubehör fegyver vadászjegy OMVK

Azonban aki ezt február 28. elmulasztotta, az jelen pillanatban nem rendelkezik érvényes vadászjeggyel. Ez pedig nem csupán annyit jelent, hogy nem vehet részt semmiféle vadászaton. Uyganis a vadászok számára a legális fegyver- és lőszertartásra kizárólag érvényes vadászjegy birtokában van lehetőség. Így, aki az új vadászati évben ezt még nem váltotta ki, az csütörtök éjféltől megvalósítja a fegyverrel és lőszerrel való visszaélés büntetőjogi kategóriáját. Márpedig ez a bűncselekmény típus kettőtől nyolc évig terjedő börtönnel is büntethető.