hírek fegyver blackfridayJelentősen olcsóbban lehet fegyverhez, ruházathoz vagy kiegészítő felszerelésekhez jutni a fekete pénteken a vadászoknak is - persze nem Magyarországon. Idehaza egyetlen vadászbolt sem gondolt arra, hogy így csalogasson vásárlókat.

 

A Black Friday – vagyis fekete péntek – a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés 1966-ban keletkezett, használata 2009-re vált általánossá. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek így november 23-29. közé esik.

hírek fegyver blackfriday

A fekete péntek nem hivatalos szünnap, de sokan az USA-ban szabadnapot vesznek ki erre a napra, ez is növeli a vásárlók számát. A kereskedők már gyakran hetekkel korábban elkészítik a karácsonyi dekorációt. Sok kereskedő igen korán kinyit: többségük reggel 5 órakor, de akár még korábban. Vannak nagyobb áruházláncok, amelyeknek egyes egységei 0 órakor nyitnak és csak 24 óra múlva, éjfélkor zárnak be. Nyitáskor a kereskedők rendkívül alacsony – akár önköltség alatti – árakat szabnak, amellyel igyekeznek a tömegeket a boltjaikba vonzani.

hírek fegyver blackfriday

Leginkább a játékokat és szórakoztatóelektronikai termékeket keresik a vásárlók, így általában ezen termékkörnél a legnagyobb az egynapos árleszállítás, rövid kutakodás után több fegyverboltot találtunk, amelyek csatlakoztak az akcióhoz. Természetesen külföldön.

hírek fegyver blackfriday

Szerkesztőségünk kíváncsi volt arra, hogy a Magyarországon is egyre népszerűbb akcióhoz csatlakoztak-e hazai vadászboltok. A nálunk 2013 óta szervezett fekete péntekek történetében egyetlen bolt volt - a csornai Hanyi Vadászbolt –, amely 2015-ben rendezett balck friday leértékelést. Sem azóta, sem most nem szállította le erre a napra az árait egyetlen egy magyar vadászbolt sem.