Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

5 méteren múlhat a gazdák kártalanítása

A vadállatok okozta károkat a vadásztársaságok kötelesek megtéríteni a gazdálkodóknak - már ha a földtulajdonosok is megteszik a kötelességüket. Az új törvényt kevesen ismerik, sokszor a gazdák járnak pórul.

Tovább

 

Szokatlan vadkár - vadlibák lopják a napraforgót 

Vadlibák dézsmálják a napraforgót Tiszafüred környékén. A madarak a közeli nemzeti parki területeken költenek, azonban két éve rájöttek, hogy a fiatal napraforgó remek táplálékforrás.

Tovább

 

Ne lődd agyon a kutyámat!

A vadászok kutyakilövéseinek számát akarja csökkenteni egy új kezdeményezés - az ötletek azonban újabb problémákat vetnek fel.

Tovább

 

Portyázó vaddisznóktól tartanak Fukushima visszatérő lakói

A japán kormány feloldja a kitelepítési tilalmat a földrengésben megsérült atomerőmű környékén. A visszatérők váratlan problémával szembesültek. Elárasztották a vaddisznók a fukusimai katasztrófa miatt kiürített japán városokat. A hat év után visszatérő lakók aggódnak a portyázó csordák miatt. A városok új urai

Tovább

 

Vadvédelmi szolgálattal küzdenének a vadkárok ellen 

A belterületeken egyre nagyobb számban felbukkanó vadak miatt nemrég a földművelésügyi miniszterhez fordult a Balatoni Szövetség. Hiánypótló jogalkotást és vadvédelmi szolgálat létrehozását kérték. Ennek legfontosabb teendője a belterületeken felbukkanó vadak befogása és a lakosság tájékoztatása lenne. A vadkár országos szintű probléma, ami a kiemelt üdülőkörzetben...

Tovább

12
»

Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek