Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Eltűnt több száz ASP-s vaddisznó

Minimum problémás Bognár Lajos főállatorvos bombasztikus bejelentése, amely szerint több száz, ASP-ben elhullott vaddisznót találtak egy zárt kertben. Az viszont biztos: a Nébih fontolgatja a hadsereg bevetésének lehetőségét a betegséggel szemben.

Tovább

 

Hivatalos: Buda egész területe sertéspestissel fertőzött

A Nébih hivatalosan is ASP-vel fertőzött területnek nyilvánította a főváros felét, a teljes budai oldalt.

Tovább

 

Kímélet, hajtás vagy a hadsereg - mi állítja meg az ASP-t?

Se a Tisza, se a Duna, se az autópálya nem állította meg - az előzetes reményekre rácáfolva - a sertéspestis terjedését. Akkor mi fogja? A készülő, új főállatorvosi határozat? Több pénz? Szemléletváltás? Esetleg a katonaság bevetése?

Tovább

 

Nébih: emberi közvetítéssel került az ASP a Dunán túlra

A Budakeszi Erdészet elkerített vadászterületén talált öt elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek - az országos főállatorvos utasítására - haladéktalanul megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását. A fertőzés megjelenésének...

Tovább

 

Tovább terjed a sertéspestis

Tovább bővült az afrikai sertéspestis (ASP) miatti fertőzött terület Magyarországon, az intézkedések elsősorban a vadgazdálkodókat érintik - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek