hírek OMVK Jámbor LászlóNyilvánosságra hozta szeptember 17. ülésének döntéseiről szóló jegyzőkönyvét az OMVK elnöksége.

 

Saját honlapjának tanúsága szerint most először hozta nyilvánosságra a Kamara vezetősége az elnökségi ülésen hozott határozatokat. Nehezen tudunk szabadulni attól az érzéstől, hogy mindezt – az eddigi gyakorlattal szemben – kizárólag a lapunk által megírt információk cáfolataként jelentették meg. Erre utal az is, hogy nem az ülést követő napokban, hanem 11 nappal később, épp cikkünk megjelenése után döntöttek az irat megjelentetéséről.

Mint korábban megírtuk: forrásaink szerint az elnökség úgy döntött, hogy miután nem sikerült a vadászjegy árát megduplázni, inkább a kamarai tagdíjat emelik 4000 forintról 14 ezerre. A nyilvánosságra hozott elnökségi dokumentum szerint erre vonatkozó, hivatalos döntés nem született a szeptember 17. ülésen.

Informátoraink szerint azonban a cáfolat mindössze annyit jelent: a hivatalos, elnökségi döntés előkészítése történt meg a szeptemberi ülésen. A hivatalos határozat és a rendkívüli küldöttgyűlés összehívása a következő ülésen kerül napirendre.

Lapunk természetesen hivatalos kérdésekkel fordult Jámbor Lászlóhoz, az OMVK elnökéhez. Tőle azonban semmiféle választ nem kaptunk. Így továbbra sem cáfolta az a kamara vezetése, hogy tervezik a tagdíj megháromszorozását és a rendkívüli küldöttgyűlés összehívását.

(Fotó: omvk.hu)