A vadgasztronómiát népszerűsítő rendezvényt tart március 22-én, pénteken délután Pécsett a területi vadászakamarai és agrárkamarai szervezet. Aki siet, ingyen kóstolót kap a mesterszakács főztjéből.
Háromnapos fesztivál kezdődik pénteken, szeptember 7-én Zalaegerszegen. A város terein vadpörköltfőző csapatok mérik össze tudásukat - aki belekanalaz a versenyművekbe, még a helyi játszótereket is szépíti.
Az Agrárminisztérium sokat dolgozik azon, hogy a vadhús a közétkeztetésben is nagyobb szerepet kapjon - mondta Bitay Márton Soponyán, a XII. Vadgasztronómiai Fesztiválon szombaton.
Bár a szarvaskolbászban - a műfaj szabályai szerint - nyers hús van, semmivel nem veszélyesebb, mint a házisertésből készült termék. Sőt, sokkal biztonságosabb, mint az otthoni disznóvágás után készülő kolbász - állítja Kosztricz László, a vadhúsokból készült ételek egyik szakértője, készítője.