Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Hatékonyság vagy etikus vadászat?

Gazdasági vagy egészségügyi szempontok felülírhátják-e a vadászetikát? - a kérdés egyáltalán nem akadémikus. Az egyre nagyobb vadkár és az afrikai sertéspestis terjedése eddig nem használt vadászati eszközök alkalmazásának lehetőségét veti fel. A vadászok - eddig - ellent tudtak állni.

Tovább

 

Továbbra sem lehet hangtompítót és hőkamerás céltávcsövet használni

Csupán kodifikációs pontatlanság, szerkesztési hiba történt, emiatt jelent meg péntek délután az országos főállatorvos határozata úgy, hogy diagnosztikai céllal történő elejtés során engedély adható hőkamerás céltávcső és hangtompító használatára.

Tovább

 

Sertéspestis: még e héten megjelenik az új főállatorvosi rendelet

Visszakozott a NÉBIH, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és a vadászati érdekképviselet egyértelművé tette: még az afrikai sertéspestis elleni küzdelem során sem engedélyezhető az elektronikus céltávcső használata.

Tovább

 

Semjén: még a NÉBIH javaslatára sem engedélyezhető az éjjellátó céltávcső

Az afrikai sertéspestis elleni küzdelem jegyében a szakhatóság új szabályokat dolgoz ki a napokban. Ezek egyike lenne, hogy engedélyeznék az éjjellátó céltávcsövek használatát állománycsökkentés érdekében. Semjén Zsolt lapunknak kijelentette: ez semmiképp nem történhet meg.

Tovább

 

Évente százezer madarat ölnek meg a légvezetékek

Évente közel százezer madarat ér halálos áramütés Magyarországon, amelyek természetvédelmi értéke megközelíti az egymilliárd forintot, de eszmei értékük ennél sokkal magasabb lehet, ezért is szükséges védelmük - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek