FeHoVa Mészáros Lőrinc hírekÉpp pálinkával kínált egy idős vadászt, amikor rácsodálkoztunk Mészáros Lőrincre, a FeHoVa egyik kiállítójára. A felcsúti polgármester-vállalkozó készségesen mesélt vadászélményeiről.

 

– A Mészáros Gasztro standján állunk a FeHoVa kiállításon.

– Ez a Vért Vadászati Kft. standja elsősorban, hiszen vadászati kiállításon vagyunk. Azért Mészáros Gasztro a felirat, mert az egyik cégünk gasztronómiával foglalkozik, pontosabban ebben a tematikában is érdekelt. Itt várjuk szeretettel vendégeinket a kiállításon.

– A cég éttermek üzemeltetésével foglalkozik vagy gasztronómiai nagykereskedés?

– Éttermeink és panzióink vannak, emellett pedig nagy mennyiségben értékesítünk vadászati lehetőséget is.

– Úgy tudjuk, az új, 20 éves vadgazdálkodási ciklusnak jelentős területtel vág neki a vadásztársasága.

– 1996 óta meg van a területünk. Szerencsére minden korábbi, 10 éves ciklus után is tudtunk valamelyest bővülni, ahogy tavaly is. Jelenleg 12 ezer hektáron vadászunk.

FeHoVa Mészáros Lőrinc hírek

– Mikor kezdett vadászni?

– 1994-ben. Nincs családi kötődésem, a családból senki nem vadászott, egyszerűen beleszerelmesedtem a vadászatba.

– Mikor vadászik? Mennyi ideje jut a vadászatra?

– Sajnos nem sok, sőt, nagyon kevés. Jellemzően szeptemberben járok ki a területre, bikabőgéskor. Emellett télen tudok gyakrabban vadászni – olyankor kicsit több az időm.

– Melyek a legszebb vadászélményei?

– Nagyon sok, gyönyörű vadászélménnyel lettem az eltelt évek alatt gazdagabb, nehéz ezekből kiemelni egyet-kettőt. Az biztos, hogy a legnagyobb élményeim között tartom számon, amikor az első bikámat meglőttem, valamint az első vaddisznómat. Ezek igazán mélyen ható élmények egy vadász életében. De ugyan így megmaradt az első fácán, vagy vadliba lövésem. Ezek fantasztikus élmények.