hírek vadvilág Kanada farkasJelen pillanatban senki nem tudja megmondani, milyen állatot ejtett el a montanai farmer. A szakértők értetlenkednek, az internet népe már mondja is megfejtést: vérfarkas, fiatal medve, esetleg a Bigfoot rokona.

 

Május 16-án ejtette el az állatot egy farmer, az Egyesült Államokban, Denton melletti tanyája közelében. A lény erős hasonlóságot mutat a farkasokkal, de a fülei túl nagyok, lábai viszont zavarba ejtően rövid, a szőre sem igazán jellemző a farkasokra, valamint a fogai is túl aprók – számolt be az esetről Great Falls Tribune.

– Elképzelésünk sincs, milyen állat lehet ez, amíg meg nem vizsgáljuk a DNS-ét – mondta Bruce Auchly, a Montana Fish, Wildlife and Parks egyik vezetője. A tetemet a park szakemberei már be is szállították a bozemani laboratóriumba.

hírek vadvilág Kanada farkas

Természetesen a híradás után sokak fantáziája beindult. A közösségi oldalakon záporoznak a "megfejtések". Akad, aki szerint egy kiéhezett, egy évesnél fiatalabb grizzly kölyökről lehet szó. Mások vérfarkasra asszociáltak a képek láttán. De egy ősi fajt, a "dogman"-t is felismerni vélték néhányan a tetemben.

– A környéken az első farkasember szám a Grateful Dead-é volt, 1971-ben – reagált a tippekre Auchly. – Jól ismerem, én is sokat hallgattam. A "dogman"-nek nevezett állat pedig az őskorban élt, akárcsak a masztodonok vagy a kardfogú tigrisek, így elképzelhetetlen, hogy ma felbukkanjon.

hírek vadvilág Kanada farkas

– Az biztos, hogy sok furcsaság van az állaton – mondta Ty Smucker, a Montana FWP farkas-specialistája. – A fülei túl nagyok, a lábai túl rövidek és a bundája sem stimmel. Épp ezért egy farkas-kutya hibrid lehet a legvalószínűbb megfejtés. Ilyen hibrideket a múltban is találtunk már.

Annyi már bizonyos: Zach Norris, a park egyik felügyelője szerint a farmer jogosan használta a fegyverét az állattal szemben.

– A lény nagyon közel merészkedett a farmházhoz és a szarvasmarhákhoz is. A környéken gyerekek, családok élnek, ezért a fegyverhasználat a törvény értelmében teljesen jogszerű volt – mondta Norris.

hírek vadvilág Kanada farkas

Aki a szakemberek állításai ellenére is a "dogman"-elmélet híve, annak ajánljuk a Dogman Encounters youtube-csatornát.

(Fotó: greatfallstribune.com)