Magasles
 

Bükki farkas: semmi nem igazolja, hogy vadász lőtt

Immár bizonyos, hogy lövés végzett az október 8-án, a Bükki Nemzeti Park - nem védett - területén megtalált farkassal. Az üggyel kapcsoltban a rendőrség újra nyitotta a 2013-ban, hasonló ügyben kezdett, de eredménytelenül zárult nyomozás aktáit.

Tovább

 

Ismét lelőttek egy bükki farkast

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre 2018. október 8-án egy kifejlett európai szürke farkas fiatal hím példányának tetemére bukkant Nagyvisnyó külterületén. Az állaton egyértelműen azonosítható lőtt seb volt. Az egyed, amelynek mozgáskörzetét már korábbról ismerték, valószínűleg pár évvel ezelőtt a Bükkben született. A farkas fokozottan...

Tovább

 

A farkasoktól kell megvédeni a természetet

Évezredes, harmonikus együttélést fenyegetnek Németországban a túlszaporodott farkasok. A legeltető állattenyésztés eddig garantálta a szarvasok számára a fennmaradást, most azonban a biodiverzitás került veszélybe.

Tovább

 

Fegyvert akarnak a pásztorok – Magyarországon még nem súlyos a helyzet

Tehetetlennek és védtelennek érzik magukat és állataikat az elszaporodott farkasokkal szemben a szászországi állattartók. Szövetségük azt követeli: fegyverezzék fel a pásztorokat. Magyarországon ma még az is hírértékű, ha valahol farkast látnak - a vadállomány lassan települ vissza.

Tovább

 

Kiderült az igazság a montanai vérfarkasról

Nem mitológiai szörny, csupán egy két-három év körüli nőstény szürkefarkas, amelyet vérfarkasnak véltek nemrég Montanaban.

Tovább

«
12

Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek