A múlt vasárnapinál jelentősen csendesebb és nyugodtabb választásra készülhetnek a vadászok. Április 13-án, pénteken tisztújító közgyűlést tart a Vadászkamara.

 

Lejárt az Országos Magyar Vadászkamara elnökségének négy éves, 2014-ben kezdődött ciklusa. A tisztújító küldöttgyűléssel kapcsolatos előkészületeket az elnökség legutóbbi ülésén elvégezte. A testület tagjai egyhangúlag elfogadták az OMVK 2017-es szakmai tevékenységéről szóló, valamint a pénzügyi beszámolót. Dr. Jámbor László elnök a beszámolóval kapcsolatban elmondta: a jövőben még aktívabb és sokrétűbb munkára számít a szervezet országos bizottságaitól és szakbizottságaitól, amelyek feladata az elnökség munkájának támogatása.

Az elnökség jóvá hagyta a 2018. évi bevételek megyei Területi Szervezetek és a Központ közötti megosztásáról szóló javaslatot is, valamint jóváhagyta az adott évre összeállított költségvetést. Végezetül a Központi Apparátus SZMSZ-ének apróbb módosításával is egyetértettek a jelenlévők, ezt a jövőbeni feladatok indokolják.

Bajdik Péter főtitkár az Országos Vadgazdálkodási Alappal összefüggő feladatok teljesítéséről számolt be az elnökségi ülésén. Mint elmondta, minden határidőt sikerült tartani, a Központba februárban és márciusban folyamatosan érkeztek vissza a nyertes vadászatra jogosultaktól az aláírt támogatási szerződések és a kifizetések jelentős része is megtörtént már. Az Elnökség januárban döntött a támogatásokról, ehhez kapcsolódóan 9 fellebbezés érkezett, amelyekről az Alap Működési Szabályzata szerint a Küldöttközgyűlés dönt.

A Küldöttközgyűlésen tisztújítás is esedékes lesz, ezért az elnökségi ülésen dr. Kovács Sándor, a tavaly megválasztott Jelölőbizottság elnöke beszámolt az általa vezetett testület munkájáról, ismertetve a 2018. március 25-éig beérkezett jelölések szerint, a választással érintett tisztségekre vonatkozó jelöltek névsorát. A Jelölőbizottság által meghatározott nevek közül az Elnökség felállított egy ajánlási listát arra vonatkozóan, hogy a testület mely személyekkel látná biztosítottnak az OMVK további sikeres működését.

Az „Egyebek” napirendi pontban Kriston Nándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadászkamara elnöke beszámolt az Országos Vadásznap előkészületeiről. Ezt idén szeptember 7-8-án, Putnokon rendezik meg. A rendezvényhez ismét kapcsolódhat szakmai konferencia, miként ez 2017-ben, Mezőberényben is történt. Az elnök elmondta: a város önkormányzata is érdemben bekapcsolódik a szervezésbe. Fodermayer Vilmos hivatásos vadász alelnök arról tájékoztatott, hogy idén ismét sor kerül a hivatásos vadászok kétévente megrendezett országos szakmai versenyére. Ezúttal Pest megyében lesz a helyszín, a nyári megmérettetést megyei válogatók előzik majd meg, amelyeket június közepéig célszerű megtartani.

(Fotó: omvk.hu)