Magasles
 

Ismét módosul a vadászati törvény

A napokban nyújtotta be a parlamentnek két kormánypárti képviselő az agrárium versenyképességét javítani szándékozó salátatörvényt. Ennek részeként írnák át a vadászati jogszabály számos pontját.

Tovább

 

5 méteren múlhat a gazdák kártalanítása

A vadállatok okozta károkat a vadásztársaságok kötelesek megtéríteni a gazdálkodóknak - már ha a földtulajdonosok is megteszik a kötelességüket. Az új törvényt kevesen ismerik, sokszor a gazdák járnak pórul.

Tovább

 

Szinte lehetetlen megállítani az afrikai sertéspestist

Sunyi vírus, amely ugyan csak az állatok 10 százalékát betegíti meg, de olyan gyorsan öl, hogy szinte lehetetlen az azonnali azonosítása. Évente 50-100 kilométert halad a betegség Nyugat felé, idén szeptemberben 3 kilométerre járt a magyar határtól.

Tovább

 

Az uniós tagállamok nem fogadnak be román medvéket

Noha egyre gyakoribbak és brutálisabbak Erdélyben a medvetámadások, az Európai Unió tagállamai nem fogadnának be Romániából áttelepített vadállatokat.

Tovább

 

Milliós kárt okoztak a kóbor kutyák - megrázó fotók

Két szarvast - egy bika- és egy ünőborjút - pusztítottak el kutyák. A vadász körültekintően és szakszerűen járt el, mégis tart az állatvédőktől. Bár ismert az egyik kóbor eb gazdája, valószínűleg megússza a felelősségre vonást.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek