Magasles
 

Pirosbetűs ünnep lehet a fekete péntek - végre

Egy éve még egyetlen magyar vadászbolt sem vette át az USA-ban elterjedt Fekete Péntek akciókat. Örömmel jelentjük: megérkezett az első fecske - amely talán, ha nem is nyarat, de fekete péntekeket csinál az országban.

Tovább

 

ASP: újabb elhullások, de engedélyezik a disznóhajtásokat

Noha az országban jelen van az afrikai sertéspestis, a gócpontokon kívül eső vadászterületeken nem korlátozzák a novemberben és decemberben esedékes vaddisznóhajtásokat.

Tovább

 

Vadhús: alacsony az ár, de nem omlott össze a piac

A vadfeldolgozók is tisztában vannak azzal, mennyire keveset adnak a vaddisznóért, de még a 180 forintos kilónkénti árnál is a veszteség határán billegnek. Azonban a piac nem omlott össze a sertéspestis hatására.

Tovább

 

Vadászok védik a magyar határt?

Rendőrök és katonák mellett "vadásztársaságok is segítik a határvédelmet" a horvát-magyar határ mentén - mondta Bakondi György miniszterelnöki megbízott. Megpróbáltuk megkeresni a határvadász vadászokat.

Tovább

 

Ez nem vadgazdálkodás, csak túlélés

Megbízhatatlan adatok alapján nem lehet valós, fenntartható vadgazdálkodást végezni, csak evickélni. Az állománybecslést elhanyagoló vadásztársaságok nem is gazdálkodnak érdemben, csak próbálnak túlélni. Csányi Erika, vadásztársasági elnökkel, kutatóval beszélgettünk állománybecslésről, vadászatról, vadgazdálkodásról és nyarat csináló fecskékről. >> a...

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek