Nem mitológiai szörny, csupán egy két-három év körüli nőstény szürkefarkas, amelyet vérfarkasnak véltek nemrég Montanaban.

 

Ahogy arról lapunk is hírt adott: május 16-án lőtt le Denton melletti tanyáján a farmer egy furcsa ragadozót. A helyszínen készült képek és a tetem megvizsgálása zavarba ejtette a helyi szakembereket is. Az alapos vizsgálat előtt nem tudták még megmondani: egy farkas és kutya keverék vagy egy mitikus szörny került puskavégre.

Montana Fish, Wildlife & Parks szakemberei ezért egyebek mellett DNS vizsgálatot is végeztek a tetemen. Az iflscience.com legfrissebb beszámolója szerint a park illetékesei közölték: közelről és alaposabban szemügyre véve az állatot, már nem is olyan meglepő a DNS-teszt eredménye. A vad ugyanis egy két vagy három éves, nőstény szürkefarkas. Mary Curtis, a park genetikusa szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az állat nem mindenben felet meg a szürkefarkasok tankönyvi leírásának. "Ennyi változatosság egy fajon belül teljesen természetese" – mondta Curtis.