őz vadvilág belterületi vadkilövés Gripen Kecskemét légierőA magyar légierő működését befolyásolják már a kecskeméti bázis körül elszaporodott őzek. A honvédség szerint még a légtérvédelmet ellátó Gripenek fel- és leszállását is megzavarhatják.

 

Elszaporodtak az őzek a kecskeméti repülőbázison. A vadak kárt tesznek a kerítésben, a műszaki berendezésekben, és akár a Gripenek fel- és leszállására szolgáló betonra is tévednének.

A kecskeméti repülőbázis kommunikációs és protokoll alosztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy kiemelt figyelemmel a repülés biztonságára, valamint a köz-és magántulajdon súlyos károsodástól való megóvása érdekében, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis területén elszaporodott, kárt okozó őzek elejtését végzik hivatásos vadászok, a repülőbázis kerítéssel körbevett területén. 

A vadak kilövése a Kecskeméti Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályának engedélyével január 22-én kezdődött és 26-ig tart, majd 29-től február 2-ig folytatódik - naponta 6:00-tól 10:00 óráig, valamint 14:00-től 18:00-ig.