Immár hagyomány az őszi szakkonferencia Somogyban. Idén október 24-én, Kaposváron tájékozódhatnak az aktuális, vadgazdálkodási kérdésekről az érdeklődők.

 

A Somogy Megyei Vadászok Szövetsége és az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete minden évben, október végén rendezi hagyományos, szakmai konferenciáját. A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött.

A résztvevőket Zányi Zoltán, a megyei kormányhivatal osztályvezetője és Tóth Szabolcs a járási hivatalt főosztályvezetője tájékoztatja az afrikai sertéspestis jelenlegi helyzetéről, a betegséggel kapcsolatos aktuális hírekről, információkról.

Őket Csányi Erika, a Fauna Vadászati Társaság elnöke követi. Idén is az állománybecslés lesz terítéken előadásában: Somogy megye nagyvad szinkronszámlásának eredményéről és az ezzel a módszerrel nyert adatok elemzéséről lesz szó.

Ehhez kapcsolódik majd Balogh Andorné, a járási hivatal osztályvezetőjének beszámolója a megyei gímszarvasállomány minőségének alakulásáról a trófeabírálati adatok tükrében.

Kovács Gábor, az OMVK szakmai igazgatója a 2020/2021-es pályázati periódus aktualitásairól beszél a Vadgazdálkodási Alappal kapcsolatban.

A szünet előtt a vadgasztronómia fenegyereke, Vári Dávid hozza meg az étvágyat az ebédhez. Vári megbízhatóan sokkol - ezúttal “A pörköltzónától a fine dinningig” címmel vág rendet a hazai vadgasztronómiában.

A kérdések és kötetlen beszélgetés előtt még Horváth Mihály, a Sefag Zrt. Lábodi Vadászerdészetének igazgatóba osztja meg gyakorlati tapasztalataikat az aranysakál vadgazdálkodási hatásáról és fegyveres vadászatáról az erdészet területén.

Regisztrálni az sm.vad.szov@gmail.com emailcímen lehet.