Elképesztő felvételek a decemberi Afrikáról Chris Schmid fotóművésztől.

vadvilág Afrika

 

A fotók Chris Schmid dokumentumfilmje, az „Afrikai túlélők” részét képezik, amelyek Afrika veszélyeztetett állatfajainak mindennapjait követi. Képsorozata hűen ábrázolja, hogyan viselkednek az állatok különböző életkörülmények között.

vadvilág Afrika

Képsorozatában fekete orrszarvúkat és rendkívül ritka sivatagi hiúzokat jelenít meg, valamint tanúi lehetünk egy oroszlánfalka életének vadászat közben. Fotói hűen ábrázolják a sivatagi vadélet magányos és elhagyatott, mégis különleges szépségét.

vadvilág Afrika

A díjnyertes, svájci származású fotográfus, Chris Schmid az évnek abban a szakaszában örökítette meg lenyűgöző képsorozatát, amikor az időjárási viszonyok rendkívül változékonyak. Ahogy a fotókon is látható a szélsőséges decemberi időszak számos kihívás elé állította a művészt, amely a nehézségek ellenére hozzájárult a kiemelkedő felvételek létrejöttéhez.

vadvilág Afrika

“A namíbiai sivatag vadvilága egyszerűen lenyűgöző, a saját szememmel láttam hogyan alkalmazkodnak az állatok a túlélésért vívott harcban. Ez egy csodálatos téma, amit a fotográfia nyelvén szerettem volna bemutatni. A gyér növényzet és a vízhiány miatt láthatjuk miként válnak szét a falkák vadászat közben, hogy élelmet találjanak. Emiatt nagyon kevés a búvóhely is, amitől ez az egyik leghatékonyabb és leghalálosabb vadászterület a ragadozók számára” – mondta Chris Schmid.

vadvilág Afrika

vadvilág Afrika