hírek Alekosz ShootingpressEgy Budapest környéki lőtér kérhette fel korunk antihősét, a Való Világ negyedik szériájának kisgatyás győztesét, hogy promotálja szolgáltatásaikat. Azt elképzelni sem tudjuk, hogy mi vitte rá a magyar lövészet talán legszínvonalasabb lapját, a Shootingpresst, hogy ehhez az elmebajhoz asszisztáljon. Azt pedig végképp nem értjük: Alekoszt miért nem tartóztatták még le?

 

Az önbizalomhiányban bizonyosan nem szenvedő VV-sztár legtöbb megszólalása már önmagában kimeríti a büntetőtörvénykönyv némely passzusát. Kezdetben arról mesél, hogy miként játszott és aludt (!) gyerekkorában, akkor még rendőr édesapja szolgálati fegyverével. Kizárólag az elévülés intézményének köszönhető, hogy ezekért a mondatokért nem vehetik elő a már nyugdíjas rendőrt, aki minden létező szabályt megszegett, fia beszámolója szerint, ami a fegyvertartással összefügghet.

hírek Alekosz Shootingpress

A bugyuta fegyverbemutatókkal - amelyeket Alekosz "szakértő" kommentárjai vezetnek fel – összefűzött interjúban ezt követően a vadászok kapják meg a magukét Alekosztól, aki szemmel láthatóan azt képzeli magáról, hogy mindent tud. Mindent is!

A vadászok "kisebbségi komplexusokkal küzdő, önértékelési gondokban szenvedő idióták mind" – így a reality hős, aki azonnal betiltaná a vadászatot. Sommás vélemény, de nem is akármire alapozva. Alekosz ugyanis tudja, hogy a vadászok mindenre lőnek, ami mozog, főleg részegen a társaikra, ezért van az, hogy annyi vadászbaleset sehol nincs a világon, mint Magyarországon. Van a beszélgetésben egy pillanat, amikor úgy tűnik, mintha visszatalálna a realitás talajára az önmagától elszállt Alekosz, amikor közli: érti ő, hogy van vadgazdálkodás, meg túlszaporodás, na de akkor se - vonja le a konklúziót. Undórító - így a zárszó –, a vadászok adják le a puskájukat.

Megtehetnénk, hogy vadgazdálkodási alapismeretekkel terheljük Alekoszt, a biológiai diverzitás fenntartásáról elmélkedhetnénk neki, megpróbálhatnánk megértetni vele a vad tiszteletét és szeretetét, azt, miként óvja a vadász gondos gazda módjára az erdőt. De felesleges. Nem azért, mert lenézzük Alekoszt, és azt gondolnák: nem képes felfogni semmit a fentiekből. Ellenkezőleg: értelmes és roppant számító elmének gondoljuk, aki nem véletlenül beszél úgy, ahogy.

Ahogy egy percceleb, úgy számos más, közéleti és a nyilvánosságot második otthonának képzelő szereplő ócsárolja a vadászatot és a vadászokat - nem meggyőződésből, csupán a vélelmezett közvélekedés kiszolgálása érdekében. Saját népszerűségüket és elfogadottságukat sokkal fontosabbnak gondolják annál, minthogy hallgatóságukat valós tényekkel fárasszák. Alekosz és a vadász-gyűlölő közbeszédre tudatosan rájátszók e hergelt gyűlölet hullámain (is) igyekeznek magasabbra jutni.

hírek Alekosz Shootingpress

De Alekosznak nem csak a vadászokról van meg az, amúgy a becsületsértést kimerítő, véleménye. A sportölők is megkapják tőle a magukét, akik szerinte nem szeretik a fegyvereiket, nem tisztítják azokat Alekosznak tetsző mértékben, nem tartják kivilágított vitrinekben, amelyek előtt nem dicsérik a puskákat konyakoz. (Azt ugye hagyjuk is, hogy a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok mennyire támogatnak egy díszkivilágított vitrint.) Hogy ezeket a kijelentéseket mire alapozza hősünk, azt elképzelni sem tudjuk - és ő maga sem avat be a részletekbe.

Végezetül azt is megtudjuk: a nő színe fehér. Mármint a bőrszíne. A nő, az legyen fehér. Mondjuk ennél egyértelműbb és rasszistább kijelentést ritkán hallunk mostanában. Az már "csak" nettó hímsovinizmus, hogy Alekosz szerint a nő: ne járon kondizni, ne vezessen drága autót, ne szólaljon meg "férfi témákban", és ne menjen lőni se. Itt azért már nem tudjuk nem megkérdezni: kinek vannak önértékelési és kisebbségi zavarai?

Ha sem a vadászok, sem a sportlövők, sem a jogvédő szervezetek nem jelentik fel Alekoszt becsületsértésért, rágalmazásért vagy uszításért – megértjük. A sas nem kapkod legyek után. Azt azonban nem, hogy a rendőrség miért nem lépett azonnal. Ugyanis maga a VV-hős mondja el, hogy nincs fegyvertartási engedélye - és a ha pszichológus egy kicsit is érti a szakmáját, szerintünk nem is lesz – ennek ellenére a felvételen többször is látható, hogy az övébe tűzött fegyverrel mászkál. Ha gázriasztó fegyverről van szó, ahhoz is szükséges viselési engedély, és még akkor sem hordhatná magával mindenki számára látható módon.

hírek Alekosz Shootingpress

Az pedig végképp értelmezhetetlen, hogy a vadász és sportlövő közösségben korábban elismert Shootingpress miért asszisztál törzsolvasói gyalázásához.

Frissítés: A ShootingPress közlése szerint "sem a lőtér, sem a ShootingPress nem fogadott el és nem adott pénzt a riportért. A lőtér csupán a fegyvereket és a helyszínt biztosította, mint minden élménylövészet esetében."

A Duna Lövész Sportegyesület közleménye: "A ShootingPress által 2017. szeptember 20-án publikált „Alekosz fegyvert ragad” című videótól a Duna Lövész Sportegyesület teljes mértékben elhatárolódik. A Sportegyesület nem járult hozzá a videó elkészítéséhez, az Egyesület tudta, beleegyezése és engedélye nélkül készült a felvétel. A ShootingPress stábjának a videók készítéséhez semmilyen formában nem adott engedélyt az Egyesület Elnöke, így forgatási engedély nem lehetett birtokukban.

Mindezek által a továbbiakban minden jogi és anyagi felelősség a ShootingPress főszerkesztőjét, Uram Jánost és az oldal üzemeltetőjét, a GUNMAGAZIN Media Group Bt.-t terheli.

A ráckevei Duna Lövész Lőtér mindössze a helyszínt és a fegyvereket biztosította, mint minden más vendége számára. A lőtéren bárki készíthet kép- és hangfelvételt, azonban az említett videó nem promóciós céllal készült. A felvételért cserébe a Duna Lövész Sportegyesület semminemű ellentételezést nem kért és kapott."