hírek vadvilág állatkert tigrisGondozóját ölte meg a Hamerton Zoo Park elszabadult tigrise, miközben húsdarabokkal próbálták elcsalogatni áldozatától.

 

Ellentmondó hírek láttak napvilágot a hétfőn, az angliai Hamerton állatkertben történt tragikus balesetről. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy a parkban tartott egyik tigris eddig ismeretlen körülmények között kijutott a ketrecéből és rátámadt az 59 éves Rosa King gondozóra, aki később belehalt sérüléseibe.

A szemtanúk egy része arról számolt be, hogy úgy érezték, az életükért futnak, miközben az állatkert gondozói igyekeztek evakuálni őket. Ezzel szemben a park hivatalos közlése szerint a látogatók nem voltak veszélyben az incidens ideje alatt.

Ezzel szemben a The Sun arról számolt be, hogy több látogató a gondozók irodájában, illetve a park éttermében bújt el, amíg a tigrist sikerült újra befogni.

A The Telegraph-nak megszólaló szemtanúk azt állították: sikolyokat hallottak, miközben a gondozók húsdarabokkal igyekeztek elvonni a kiszabadult tigris figyelmét áldozatáról.

hírek vadvilág állatkert tigris

Rosa King kedvencei a gepárdok voltak

A MAGPAS légi mentőszolgálat szóvivője elmondta: bár a riasztás után 20 perccel már a helyszínen voltak, nem tudták megmenteni a megtámadott gondozó életét.

Arról nem szólnak a beszámolók, hogy miként sikerült végül a tigrist visszaterelni a helyére, miként arról sem: mi lett a gyilkos állat sorsa. Az állatkert Facebook oldalán a kommentelők együttérzésüket fejezik ki az áldozat családjának és a kollégáinak, de arra kérik az állatkert üzemeltetőit, hogy ne altassák el a vadat.

A hamertoni állatkert egy 25 hektáros vadaspark, melynek mintegy 500 állata van: majmok, gepárdok, mosómedvék, a malajziai tigrisek és a fehér tigrisek is.