Magasles
 

Hatékonyság vagy etikus vadászat?

Gazdasági vagy egészségügyi szempontok felülírhátják-e a vadászetikát? - a kérdés egyáltalán nem akadémikus. Az egyre nagyobb vadkár és az afrikai sertéspestis terjedése eddig nem használt vadászati eszközök alkalmazásának lehetőségét veti fel. A vadászok - eddig - ellent tudtak állni.

Tovább

 

Somogy megye saját vadgazdálkodási alapot hozott létre

Az Országos Vadgazdálkodási Alap mintájára saját alapot hozott létre a Kamara Somogy megyei küldöttgyűlése. A regionális kezdeményezés az országos pályázaton indulók önrészéhez nyújt segítséget.

Tovább

 

Csányi: nincs értelme az igénynek, hogy az ember ne avatkozzon be a természetbe

Soha nem létezett a zöldek által hangoztatott aranykor, melyben az ember és a természet harmóniában élt. Ezzel szemben a vadgazdálkodás sokkal több a vadászatnál, az élőhely fenntartását, javítását, a fajok megmaradását segítő tevékenység, és a vadászat ennek egyik eszköze - Csányi Sándor nyilatkozott a 24.hu-nak.

Tovább

 

Emberi hanyagság hozta Magyarországra a sertéspestis vírusát

Magyarországon eddig kizárólag heves megyében mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát elhullott vaddisznókban. A lokális, a déli határtól messze lévő felbukkanás azt jelzi: emberi hanyagság hurcolta be a fertőzést az ország területére.

Tovább

 

Újabb ASP megbetegedést észleltek

Újabb fertőzött vaddisznót találtak Heves megyében. Április 21. óta összesen öt tetemnél mutattak ki afrikai sertéspestist (ASP) - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) országos főállatorvosa.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek