Magasles
 

Invazív fajok ellen harcolnak a Pilisi Parkerdőben

Erdészek és természetvédők közösen lépnek fel a Pilisi Parkerdő természetes élőhelyeit veszélyeztető invazív fajok ellen: a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti és Visegrádi Erdészetének szakemberei a japánkeserűfű és a selyemkóró visszaszorítására koncentrálnak.

Tovább

 

ASP: a mangalicatartók kártérítést kapnak, a vadászoknak le kell nyelni a veszteséget

A sertéságazaton belül most dedikáltan a mangalicatartók kártérítéséről döntött a kormány: félmilliárd forintot különítettek el erre a célra. A vadászok továbbra sem kapnak kártérítést.

Tovább

 

Már Borsodban is fertőzi az afrikai sertéspestis a vaddisznókat

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal község külterületén kilőtt vaddisznóból mutatta ki kedden az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.

Tovább

 

Rekordévet zárt a vadászat – az ASP motiválja a németeket

A 2017/18-as vadászati évben rekord mennyiségű vaddisznót hoztak terítékre a német vadászok: 820 ezer egyeddel csökkentették a populációt az ASP terjedésének megakadályozása érdekében.

Tovább

 

Mindenképp drágul a vadászat jövőre

Vagy a vadászjegy, vagy a kamarai tagdíj emelkedik 10 ezer forinttal - derült ki Jámbor László, OMVK elnök tájékoztatásából. A pénz a Vadgazdálkodási Alapba kerül. A tájegységi fővadászok maradnak a minisztériumnál.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek