Magasles
 

Natura 2000 díjat nyert a parlagi sasokat védő projekt

A parlagi sasokat érintő mérgezések megszüntetését célzó magyarországi partnerség kapta az EU Natura 2000 díját.

Tovább

 

Már Szabolcsban is megjelent az afrikai sertéspestis

Az ukrán határ melletti Tiszakerecseny község határában elhullottan talált vaddisznóból mutatta ki szerdán az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása révén került át Magyarországra.   Az ASP...

Tovább

 

Hatékonyság vagy etikus vadászat?

Gazdasági vagy egészségügyi szempontok felülírhátják-e a vadászetikát? - a kérdés egyáltalán nem akadémikus. Az egyre nagyobb vadkár és az afrikai sertéspestis terjedése eddig nem használt vadászati eszközök alkalmazásának lehetőségét veti fel. A vadászok - eddig - ellent tudtak állni.

Tovább

 

Somogy megye saját vadgazdálkodási alapot hozott létre

Az Országos Vadgazdálkodási Alap mintájára saját alapot hozott létre a Kamara Somogy megyei küldöttgyűlése. A regionális kezdeményezés az országos pályázaton indulók önrészéhez nyújt segítséget.

Tovább

 

Csányi: nincs értelme az igénynek, hogy az ember ne avatkozzon be a természetbe

Soha nem létezett a zöldek által hangoztatott aranykor, melyben az ember és a természet harmóniában élt. Ezzel szemben a vadgazdálkodás sokkal több a vadászatnál, az élőhely fenntartását, javítását, a fajok megmaradását segítő tevékenység, és a vadászat ennek egyik eszköze - Csányi Sándor nyilatkozott a 24.hu-nak.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek