Az Országos Vadgazdálkodási Alap mintájára saját alapot hozott létre a Kamara Somogy megyei küldöttgyűlése. A regionális kezdeményezés az országos pályázaton indulók önrészéhez nyújt segítséget.

 

A Megyei Vadgazdálkodási Alap létrehozásáról a vadászkamara Somogy megyei küldöttgyűlése döntött legutóbbi ülésén. A határozat szerint a helyi alap célja a "megye vadászatra jogosultjainak támogatása vadgazdálkodási tevékenységük elősegítésére akként, hogy az Országos Vadgazdálkodási Alapból elnyert pályázatok önrészéhez pénzügyi támogatást nyújtson."

A fenti lehetőséggel élve az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezete 2018. május küldöttgyűlésén működési szabályzatot hoz létre a Megyei Vadgazdálkodási Alapról a nyertes pályázók vállalt saját forrás támogatási feltételeinek meghatározására. A Megyei Vadgazdálkodási Alap összegét a tárgyévi küldöttgyűlés határozza meg az évi költségvetésben. Az alap összegének meghatározásánál figyelembe kell venni az országos alapból nyertes pályázatok számát, valamint az adott költségvetésben az e célra rendelkezésre bocsátható forrás mértékét és az előző évben az alapban megmaradt összeget. Az első évben 2018-ban a Megyei Vadgazdálkodási Alapba helyezett összeg 5.000.000,- Ft. A tárgyévben az alapból fel nem használt összeg az alapban marad és a következő években felhasználható.

Az Országos Vadgazdálkodási Alapból elnyert támogatás önrészéhez 250 ezer forint lehet a megyei alap maximális segítsége.

Vadászatra jogosult egy nyertes pályázat önrészéhez jogosult a támogatásra.

A Megyei Vadgazdálkodási Alapból történő kifizetés kapcsán külön pályázati felhívásra nem kerül sor, az országos alapból nyertes pályázatok támogathatóak.

A Megyei Vadgazdálkodási Alap ellenőrzése az Országos Vadgazdálkodási Alapból elnyert pályázat ellenőrzése során történik.

(Forrás: omvk.hu)