hírek vadászat plusz Soponya VADEX fesztiválImmár 11. alkalommal gyűlnek össze Soponyán a vadételek szerelmesei. Aki igazán jót akar enni, nem hagyhatja ki a fesztivált, és még izzadnia sem, hogy fát vágjon a bográcsok alá - megteszik ezt az országos favágóverseny döntősei.

 

A XI. Vadgasztronómia Fesztivált idén is a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. és a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete rendezi Soponyán. A vadhús fogyasztását népszerűsítő főzőversenyre idén már külföldről is érkeznek csapatok. Összesen 300 szakács és kukta verseng az Erdei Ételek Mestere címért, melyet a legjobb bográcsos vadétel elkészítője kaphat meg.

A főzőverseny színvonalát jelzi, hogy a szakmai zsűrit a Magyar Bocouse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán vezeti. A kreatív vadgasztronómiai szakácsverseny nemcsak a résztvevő csapatoknak nyújt kiemelkedő kulináris és kulturális élményt, hanem a rendezvényre látogatóknak is. Az óriásbográcsban szakképzett szakácsok által készülő vadpörköltből pedig garantáltan mindenkinek jut.

A fesztivál sikeresen ötvözi a könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválok hangulatát, programkínálatát, mindezt csodálatos természeti környezetben. Az egész napos programot egyebek közt kézműves kirakodó vásár, gasztroudvar, trófeakiállítás, mobil kalandpark, fegyver-, lőszer- és távcsőbemutató is színesíti, de az érdeklődők vállalkozhatnak terepjáró tesztvezetésre, vadászpróbára és lovas kocsikázásra is. 

hírek vadászat plusz Soponya VADEX fesztivál

A főzőverseny mellett a fesztiválon rendezik a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét.

A részletes programról itt tájékozódhat.