Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Vadmacskákat keresnek Gemencen

Felméri a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) a gemenci erdőben még meglévő vadmacskaállományt, amely a Duna alsó szakaszán eltűnőben van - közölte az igazgatóság.

Tovább

 

Egyre kevesebb a madár

A dél-európai, közel-keleti és észak-afrikai vadászatnak és befogásnak évente átlagosan huszonötmillió madár esik áldozatul, de a monokultúrás mezőgazdaság és a klímaváltozás jóval nagyobb pusztítást végez az állományokban.

Tovább

 

Visszafordíthatatlan károkat okoz az orvvadászat

Orrszarvú szarv, elefántcsont, tobzoskapikkely - ezek az orvvadászok legtöbbet érő zsákmányai. A vadon élő állatok illegális kereskedelme a mai napig nagy károkat okoz. Ha az orvvadászat tovább folytatódik, szakemberek szerint tíz éven belül egyes fajok akár el is tűnhetnek a Földről.

Tovább

 

Nem a vadászok tévednek, hanem az állatkert

Az aranysakál rágcsálókat fogyaszt, magánál nagyobb állatban nem tesz kárt - közölte a minap Hanga Zoltán, a fővárosi állatkert szóvivője. Lehet, hogy a rabságban tartott állatok esetében ez igaz, de a szabadon élőknél biztosan nem.

Tovább

 

Csak engedéllyel gyűjthető a hullatott agancs

A gímbikák többsége februárban és márciusban veti le fejdíszét, ami ezekben a hetekben szinte vonzza az agancsgyűjtőket az erdőkbe. Tudni kell azonban, hogy ez a tevékenység a hatályos jogszabályok szerint csak az adott terület vadászatra jogosultjának írásbeli hozzájárulásával történhet. E nélkül a Büntető Törvénykönyv (Btk.) szerint lopásnak minősül, emellett...

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek