Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Emberi hanyagság hozta Magyarországra a sertéspestis vírusát

Magyarországon eddig kizárólag heves megyében mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát elhullott vaddisznókban. A lokális, a déli határtól messze lévő felbukkanás azt jelzi: emberi hanyagság hurcolta be a fertőzést az ország területére.

Tovább

 

Hivatalos: megjelent Magyarországon az afrikai sertéspestis

Afrikai sertéspestis vírusát mutatta ki vaddisznóban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma szombaton, a fertőzött tetemet Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz.

Tovább

 

Továbbra sem lehet hangtompítót és hőkamerás céltávcsövet használni

Csupán kodifikációs pontatlanság, szerkesztési hiba történt, emiatt jelent meg péntek délután az országos főállatorvos határozata úgy, hogy diagnosztikai céllal történő elejtés során engedély adható hőkamerás céltávcső és hangtompító használatára.

Tovább

 

Sertéspestis: még e héten megjelenik az új főállatorvosi rendelet

Visszakozott a NÉBIH, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és a vadászati érdekképviselet egyértelművé tette: még az afrikai sertéspestis elleni küzdelem során sem engedélyezhető az elektronikus céltávcső használata.

Tovább

 

Semjén: még a NÉBIH javaslatára sem engedélyezhető az éjjellátó céltávcső

Az afrikai sertéspestis elleni küzdelem jegyében a szakhatóság új szabályokat dolgoz ki a napokban. Ezek egyike lenne, hogy engedélyeznék az éjjellátó céltávcsövek használatát állománycsökkentés érdekében. Semjén Zsolt lapunknak kijelentette: ez semmiképp nem történhet meg.

Tovább

«
1234

Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek