Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

Csak engedéllyel gyűjthető a hullatott agancs

A gímbikák többsége februárban és márciusban veti le fejdíszét, ami ezekben a hetekben szinte vonzza az agancsgyűjtőket az erdőkbe. Tudni kell azonban, hogy ez a tevékenység a hatályos jogszabályok szerint csak az adott terület vadászatra jogosultjának írásbeli hozzájárulásával történhet. E nélkül a Büntető Törvénykönyv (Btk.) szerint lopásnak minősül, emellett...

Tovább

 

Elnökségi ülést tartott a Védegylet

A következő évre vonatkozó feladatokról is döntött az OMVV elnöksége idei évzáró ülésén. A vadászatra jogosultak érdekképviseletének programcsomagja a vadgazdálkodókat érintő legaktuálisabb jogi nehézségek megoldását célozza, emellett számos, a munkájukat segítő fejlesztést is tervez. A Védegylet budapesti székházában december 3-án tartott egyeztetésen...

Tovább

 

Elkészült a vadászjegy emeléséről szóló miniszteri rendelet

"A Rendelet 50. § (1) bekezdésében, az "állami vadászjegy" szövegrész helyébe a "vadászjegy", a "tízezer" szövegrész helyébe a "húszezer" szöveg lép." - áll az agrártárca rendelet-tervezetében. Az áremelés indoka: "a vadgazdálkodási ágazat pénzügyi helyzetének rendezése".

Tovább

 

Pechtol: ma sem tudom, pontosan miért történt mindez velem

Először beszélt a Kamarából való elmozdításáról Pechtol János, a Védegylet ügyvezető elnöke. Miként arról is: hogyan képzeli a két szervezet együttműködését.

Tovább

 

Vadászetika? Ugyan minek! Csak a pénz számít

Elektronikus céltávcső - használata törvényileg tilos és etikátlan. Mégis hatalmasat kaszálnak vele a vadászboltok, mert árusítani szabad. Megkérdeztük: miért? Egyedül a Kamara reagált - a többi lapít.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek