Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

ASP: árt vagy használ a disznóhajtás engedélyezése?

A téli disznóhajtások kedveznek vagy ártanak az afrikai sertéspestis elleni küzdelemnek? Az állomány gyérítése a fontosabb, vagy hogy egyben maradjanak a disznók? Egyáltalán: menekül a vaddisznó a vadászat elől?

Tovább

 

A farkasoktól kell megvédeni a természetet

Évezredes, harmonikus együttélést fenyegetnek Németországban a túlszaporodott farkasok. A legeltető állattenyésztés eddig garantálta a szarvasok számára a fennmaradást, most azonban a biodiverzitás került veszélybe.

Tovább

 

Állami támogatás a macskák ivartalanításához

200 ezer eurót - 64 millió forintot - bocsát az állattartók és vadászok rendelkezésére Alsó-Szászország macskák ivartalanítására.

Tovább

 

Rekordévet zárt a vadászat – az ASP motiválja a németeket

A 2017/18-as vadászati évben rekord mennyiségű vaddisznót hoztak terítékre a német vadászok: 820 ezer egyeddel csökkentették a populációt az ASP terjedésének megakadályozása érdekében.

Tovább

 

Fegyvert akarnak a pásztorok – Magyarországon még nem súlyos a helyzet

Tehetetlennek és védtelennek érzik magukat és állataikat az elszaporodott farkasokkal szemben a szászországi állattartók. Szövetségük azt követeli: fegyverezzék fel a pásztorokat. Magyarországon ma még az is hírértékű, ha valahol farkast látnak - a vadállomány lassan települ vissza.

Tovább

«
123

Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek