hírek világkiállítás Károlyi JózsefKárolyi József, a vadászati világkiállítás volt miniszeteri biztosa lapunkhoz az alábbi közleményt juttatta el, valamint kikötötte: az teljes terjedelemben, változtatás nélkül jelentethetjük meg kizárólag. Íme:

 

2018. december 1-jén a “Magasles” cikket közölt Kovács Zoltán, az EGY A TERMÉSZETTEL nemzetközi vadászati és természeti kiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztosi kinevezéséről, amelyben a cikk szerzője személyem kapcsán is tett néhány megállapítást. Az ezzel kapcsolatos tényeket ugyanakkor hiányosan tárta fel, a levont következtetések pedig téves benyomást keltenek a 2021. évi kiállítás érdekében folytatott munkámról, amit az alábbiakban kívánok pontosítani.

Eredeti kinevezésem 2017-ben a 2021. évi világkiállítás “előkészítés”-éről szólt. Elejétől fogva tisztázva volt, hogy a “megvalósítás”-ért nem én felelek. Ennek egyszerű oka volt: erre olyasvalaki alkalmas igazán, aki az enyémnél jóval nagyobb hálózati tőkével rendelkezik Magyarországon belül, és megfelelő számú szakemberrel rendelkező projektcég is segíti a munkáját.

Megbízatásom másfél éve alatt csapatommal az alábbi eredményeket értük el:

 •  A Hungexpo területére vonatkozóan az eredeti tervek helyett új tervek készültek, melyekért jelenleg

  Fürjes Balázs felel.

 • A 2021. évi kiállítás témáját kibővítettük, ezzel azt nemzetközileg elfogadhatóbbá tettük egy olyan

  világban, ahol a vadászat révén történő fenntartható természethasználatot még mindig

  elfogadhatóvá kell tenni azok számára, aki jelenleg vadászatellenesek.

 • Kérésemre számos munkacsoport alakult, melyek irodám számára nagy mennyiségű javaslatot és az

  igényelt magyar rendezvényekre támogatási kérelmet nyújtottak be.

 • A javaslatokat és költségigényeket összehangoltuk, ésszerűsítettük és költségvetési terv formájában

  megvitatásra a Kormány elé terjesztettük.

 • Folyamatos kapcsolattartás, koordináció és egyeztetés a CIC-vel.

 • Nemzetközi kapcsolatrendszerem igénybevételével megkezdtem a 2021. évi kiállítás reklámozását

  előadások és interjúk segítségével, melynek eredményeként Magyarország 2021. évi tervei

  nemzetközileg is ismertté váltak, és az országok már várják a Kormány hivatalos meghívóját.

 • 2018 szeptemberében a putnoki országos vadásznapon bemutattuk a kiállítás logóját és

  vadászindulóját.

  Ezekre az alapokra építve folytathatja a munkát Kovács Zoltán, akivel a kezdetektől fogva kapcsolatban állok. Állításának megfelelően a továbbiakban az őt segítő tanácsadó testület tagja leszek.

  Az említett cikkben állítottakkal ellentétben nem felel meg a valóságnak, hogy első kinevezésem lejártát követően két hónapon keresztül nem juthattam be az irodámba. A valóságban december 1-jéig csapatommal együtt tovább folytattuk az előkészítő munkát, úgy, hogy Kovács Zoltánnal folyamatos egyeztettünk, tartottuk a kapcsolatot. Az a tény, hogy második kinevezésembe megkérdezésem nélkül olyan feladatok is bekerültek, melyekbe én soha bele nem egyeztem, nem az én felelősségem.

  Ha a Magasles cikkírója figyelmesen meghallgatta volna dr. Semjén Zsolt beszédét az országos vadásznapon Putnokon szeptember 8-án, nem lepődött volna meg a fejleményeken és jövőbeli szerepemen.

  Tisztelettel, Károlyi József