Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Magasles
 

A 2017-18-as vadászati év számokban

A gödöllői Országos Vadgazdálkodási Adattár nyilvánosságra hozta a 2017 márciusa és 2018 február vége közötti vadászati év eredményeit számokban. A jelentés főbb megállapításait ismertetjük.

Tovább

 

Állománybecslés - gazdálkodunk a vaddal, de nem tudjuk mennyivel

Lehetetlen érdemi, fenntartható vadgazdálkodást folytatni anélkül, hogy a vadászatra jogosult tudja: mivel is gazdálkodik. Ennek ellenére a magyar vadásztársaságok elsöprő része rossz, megbízhatatlan módszereket használ a vadállomány felmérésére.

Tovább

 

Az új jogszabály tette nyereségessé a vadásztársaságokat? – vadgazdálkodási konferencia Kaposvárott

Hosszú évek veszteséges gazdálkodása után 2017-ben a Somogy megyei vadásztársaságok végre nyereséges évet zártak, a vadkár drasztikus csökkenése miatt - hangzott el a kaposvári konferencián. A háttérben nem a vadálommány csökkenése, sokkal inkább egy jogszabályi változás állhat.

Tovább

 

Bárándy: nem nőtt az etikai bizottságok súlya

Bár az OMVK vezetése azt ígérte a kötelező kamarai tagság visszaállítása után, hogy az etikai eljárások szerepe felértékelődik, egyáltalán nem érzékeli ezt a tendenciát az országos etikai bizottság elnöke, Bárándy Péter.

Tovább

 

Nincs büntetése az Etikai Kódex megsértésének

Mennyit ér az az Etikai Kódex, melynek megsértéséért mindössze megrovás, vagyis egy "verbális dádá" jár csupán? Bár a kötelező kamarai tagsággal elvben felértékelődne az etikai eljárások intézménye, a kamara belső szabályzata nem enged kizárni egyetlen renitens vadászt sem.

Tovább


Magasles

blogavatar

Mindenre rálátunk!

Írj nekünk!

Utolsó kommentek