hírek Semjén Zsolt Galgamácsa FITASC korongvadász világbajnokság Magyar CsabaA 39. FITASC Korongvadász Világbajnokságon 34 ország 1040 versenyzője kűzd a dobogókért.

 

– Magyarország számára kiemelkedően fontos, hogy minél több és rangosabb világversenyt rendezzen – mondta Semjén Zsolt a világbajnokság szerdai megnyitója előtt. – A 2021-es Vadászati Világkiállításig biztatjuk és segítjük a szervezőket minél rangosabb megmérettetések ide hozatalára.

hírek Semjén Zsolt Galgamácsa FITASC korongvadász világbajnokság Magyar Csaba

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a verseny fővédnöke

A miniszterelnök-helyettes hozzátette: a korongvadász vb illeszkedik a kormányzat lőterek létesítésével kapcsolatos programjához is. Semjén elmondta: az a cél, hogy legalább minden nagyobb magyar város polgárai számára elérhető közelségben létesüljön sörétes lőtér. Hozzátette: számos külföldi példa mutatja a polgári lövészklubok összetartó erejét.

– Nagy megtiszteltetés, de ugyanakkora kihívás, hogy mi rendezhetjük ezt a világbajnokságot – mondta a Magaslesnek Magyar Csaba, a verseny jogait birtokló Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke. – A Pilisi Parkerdő Zrt. remek munkát végzett a szervezéssel és a galgamácsai lőtér is felkészült az 1040 sportoló fogadására. Mindent elkövetünk azért, hogy olyan emlékezetes világbajnokságot rendezzünk.

hírek Semjén Zsolt Galgamácsa FITASC korongvadász világbajnokság Magyar Csaba

A versenyzők felvonulása a világbajnokság megnyitóján

Az Egyesület elnöke hozzátette: nem csak a lövészeket, hanem az érdeklődőket, vadászokat is változatos programokkal várják Galgamácsára, hiszen a verseny ideje alatt számos világcég bemutatja legújabb fejlesztésit, fegyvereit. Arra is biztosítanak lehetőséget, hogy ezeket kipróbálhassák a vendégek.

A nagyszabású megnyitót szerda délután a Lázár Lovasparkban rendezték szerda délután, ahol felvonultak a versenyzők és a nemzetközi bírói kar.

hírek Semjén Zsolt Galgamácsa FITASC korongvadász világbajnokság Magyar Csaba

A világbajnokság versenyei csütörtökön kezdődnek: nyolc vonalon összesen 32 lőállás és 200 korong várja a lövőket. A pályákat a híres angol szakember, Graham Brown állította.