A kertjében garázdálkodó kondát próbálta elijeszteni néhány lövéssel. A helyiek egyre jobban tartanak a tűlszaporodott vadállománytól.

 

Az olaszországi Liguriában, Rovegnóban csütörtökről péntekre virradó éjjel szenvedett halálos balesetet egy 78 éves gazda. Antonio Mazzoni az éjszaka egy csapat vaddisznót akart elkergetni a kertjéból. A hrek szerint Mazzoni puskával a kezében ment ki a kertjébe, és néhány lövést – a feltételezések szerint a levegőbe – le is adott, hogy megugrassza az állatokat. Az egyik vad – vélhetően menekülés közben – felöklelte a gazdát, épp a combartériáját szakítva fel.

Mire Mazzoni rokonai a helyszínre értek és értesítették a mentőket, a férfi már belehalt a vérveszteségbe.

A település polgármestere, Pino Isola az eset után kijelentette: “Rémültek vagyunk! A vaddisznók zavartalanul barangolnak a városban, nem ritkák a másfél mázsás kanok. Néhány napja nekem is be kellett zárkóznom a házamba, mert egy vaddisznó volt a kertemben. Engedélyt kell kapunk, hogy valamilyen módon megvédhessük magunkat.”

A Coldiretti mezőgazdasági érdekvédelmi szervezet szerint a térségben tíz év alatt megduplázódott a vaddisznók száma, épp ezért követelik a vadállomány intenzívebb vadászatát.

Idén ez volt a harmadik, halálos kimenetelű baleset, amelyet vaddisznók okoztak. Korábban egy autós és egy motoros is halálos balesetet szenvedett, amikor az útra kiszaladó állatokkal ütközött.

Forrás: corriere.it