A Somogy Megyei Vadászok Szövetsége és a megyei Vadászkamara és a Somogyi Vadászhölgyek Klubja szervez természettakarítási akciót a Szövetség oktatási célú vadászterületén. 

 

Somogy Megyei Vadászok Szövetsége - mint tanfolyamszervező - 2017. március 1-től Kaposvár határában oktatási célú vadászterülettel rendelkezik, amelynek egyik fő célja a vadgazdálkodás és a természeti környezet védelme összhangjának megteremtése, bemutatása. 

A szemétszedő akció kitalálója és szervezője, Kemenszky Péter felhívásában közölte: „Azt tapasztaljuk, hogy embertársaink felelőtlenül használják a környezetünket. Ezt támasztja elá a vadászterületeken rendszeresen elhelyezett illegális hulladék is. A Somogy Megyei Vadászok Szövetsége, a Somogyi Vadászhölgyek Klubja és a megyei Kamara több mint tíz éve hirdeti meg a "Vadászok tavaszi természettakarítási akcióját". Az akciót azonban mostantól nemcsak koordináljuk, de saját, speciális célú vadászterületükön meg is valósítunk”.

A szervezők nem csupán az aktív vadászókhoz fordultak, hanem a leendő vadászokhoz (jelenlegi és volt tanfolyamosaik), illetve civilek segítségét is kérik, akik felelősséget éreznek egyrészt az oktatási vadászterület, másrészről a vadászok társadalmi elismertségének előmozdítása iránt.

Az akcióban történő részvetélhez – gyűjtéshez szükséges eszközök, valamint az ebéd miatt – regisztráció szükséges!