Vaddisznót és egy vadászpuskát találtak az orvvadász kocsijában, amikor megállították a rendőrök. A házkutatás során viszont már hangtompítók is előkerültek.

 

A Szentendrei Rendőrkapitányságon indult eljárás orvvadászat bűntett, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kesztölci férfi ellen – írja a police.hu.

Az 57 éves férfit Pilisvörösvár területén igazoltatták a rendőrök 2018. március 10-én reggel, majd az általa használt jármű átvizsgálásakor abban egy átalakított vadászfegyvert és egy, a jelenlegi adatok szerint illegálisan elejtett vaddisznó tetemét találták meg és foglalták le. A férfi kesztölci lakhelyén megtartott házkutatás során további vadászfegyvereket, lőszereket, hangtompítót és nagyobb mennyiségű vadhúst foglaltak le a rendőrök.

A szentendrei rendőrök, előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A további eljárást az ügyben a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya szakértő bevonásával folytatja, amelynek során előterjesztést tesznek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

(Fotó: police.hu)