hírek balesetValóban rendőr fegyvere sült el a legutóbbi, szóládi vadászbalesetben, de a híradásokkal ellentétben nem a szolgálati fegyver okozott halálos sebet.

 

Ahogy arról lapunk is beszámolt: a Somogy megyei Szólád közelében halálos kimenetelű vadászbaleset történ. Információink szerint azonban nem kedd délután, hanem hétfő éjszaka történt a baleset, amelyben egy hivatásos vadász vesztette életét.

Lapunkat több forrásból is úgy tájékoztatták: a korábbi híradásokkal ellentétben nem szolgálati fegyver sült el, hanem a hivatásos rendőr 30.06-os kaliberű vadászpuskája. Bár a rendőr szolgálaton kívül, szabadidejében vett részt a vadászaton, a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a nyomozást.

Úgy tudjuk, egyéni vadászat során történt a végzetes baleset. Bár a részletek még tisztázatlanok, információink szerint kocsiból kifelé eldördülő lövés végzett a hivatásos vadásszal. Információink szerint a fegyvert a sportvadász néhány nappal korábban vásárolta, épp az érintett hivatásos vadásztól. A vadászat sikeres volt, tarvadat hoztak terítékre - úgy tudjuk a véletlen lövés akkor dördült el, amikor a sportvadász már beült az autóba, míg társa a vaddal foglalkozott még. 

(Képünk illusztráció)