Egy éve még egyetlen magyar vadászbolt sem vette át az USA-ban elterjedt Fekete Péntek akciókat. Örömmel jelentjük: megérkezett az első fecske - amely talán, ha nem is nyarat, de fekete péntekeket csinál az országban.

 

A Black Friday – vagyis fekete péntek – a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés 1966-ban keletkezett, használata 2009-re vált általánossá. Mivel a hálaadást az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökén tartják, a fekete péntek így november 23-29. közé esik. Leginkább a játékokat és szórakoztatóelektronikai termékeket keresik a vásárlók, így általában ezen termékkörnél a legnagyobb az egynapos árleszállítás – nem ritkán akár önköltségi ár alatt is túladnak a kereskedők a portékájukon –, rövid kutakodás után több fegyverboltot találtunk, amelyek csatlakoztak az akcióhoz. Természetesen külföldön.

Egy éve még azt írhattuk: "Szerkesztőségünk kíváncsi volt arra, hogy a Magyarországon is egyre népszerűbb akcióhoz csatlakoztak-e hazai vadászboltok. A nálunk 2013 óta szervezett fekete péntekek történetében egyetlen bolt volt - a csornai Hanyi Vadászbolt –, amely 2015-ben rendezett balck friday leértékelést. Sem azóta, sem most nem szállította le erre a napra az árait egyetlen egy magyar vadászbolt sem."

Örömmel tapasztaltuk azonban, hogy immár a magyar vadászok sem maradnak ki a fekete péntekből. Bár a szokásosnál korábban, de a Z-shops már november 9-én, befeketített egy pénteket.

Reméljük, akadnak követői a kezdeményezésnek.