hírek országos vadásznap Semjén Zsolt Jámbor LászlóMezőberényben rendezték a 25. országos vadásznapot, ahol a térség vadásztársaságai mellett az ország minden részéről érkeztek vendégek, valamint bemutatkoztak a nemzeti parkok is. A nap mottója: összeköt bennünket a vadászat múltja, jelene, jövője.

 

A jubileuminak is tekinthető, országos vadásznapot Sejmén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke nyitotta meg. Beszédében kijelentette: miután a vadászatot érintő jogalkotások között megújult a fegyvertörvény is, a kormány ellent fog állni az uniós jogszabály-szigorítási kezdeményezésnek. Az EU az elképzelések szerint a terrorizmus visszaszorítására hivatkozva súlyosan szigorítaná a civil – így vadász – kézben lévő fegyverek megszerezhetőségét és tartását is. Semjén határozottan cáfolta a feltételezést, hogy a folyamatosan ellenőrzött, szigorú szabályok szerint tartott vadászfegyvereknek bármi köze lehet a nemzetközi terrorizmus térhódításához.

A miniszterelnök-helyettes megnyitó beszédében felidézte az elmúlt évek jogszabályi változásait, majd szólt a 2021-es, budapesti vadászkiállítás terveiről is. Arra kérte a vadásztársaságokat, hogy elképzeléseiket minél hamarabb juttassák el a kamarához, illetve a Védegylethez, hogy a 2018-as FeHoVa kiállításra már összeállhasson a teljes program.

hírek országos vadásznap Semjén Zsolt Jámbor László

Az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, Jámbor László köszöntőjében bemutatta azt az utat, amelyet a Kamara járt be 2014 óta. Jámbor korábban lapunknak adott interjújához hasonlóan felidézte a törvényi szabályozás változásához igazodó kamarai módosításokat, a működés racionalizálását, a kibővült források újszerű felhasználásának módját.

A hivatalos program a szokásokhoz híven vadászati kitüntetések átadásával zárult.