hírek solymászat prágay istván kovács zoltán semjén zsoltRasszista, mocskolódó hozzászólásokat ír a közösségi oldalon a Magyar Solymász Egyesület elnöke. Prágay István egyébként a magyar solymász társadalmat képviseli a 2021-es vadászati világkiállítás szervező testületében, emellett a Kovács Zoltán államtitkár vezette Nimród szerkesztőbizottságának tagja.

 

A Beírókönyv blogon jelent meg több, Prágay István neve alatt futó hozzászólás képernyőfotója.

hírek solymászat prágay istván kovács zoltán semjén zsolt

hírek solymászat prágay istván kovács zoltán semjén zsolt

Szerkesztőségünkhöz még egy, hasonló bejegyzésről készül kép is eljutott:

hírek solymászat prágay istván kovács zoltán semjén zsolt

Ezek után megkerestük a Solymász Egyesület elnökét: adna magyarázatot a megjegyzéseire. Azt is szerettük volna megtudni Prágaytól: pontosan mely népcsoportot titulálja “homoki niggereknek”. Az elnök azonban annyit közölt: lapunk provokálja őt, valamint azzal vádolt, hogy “megbízást teljesítünk”, amiért megkérdeztük névvel vállalt véleményéről. Azt már nem fejtette ki: kinek a megbízásából keressük, ugyanis ingerületen lecsapta a telefont.

Megkerestük a Kamarát is: terveznek-e etikai vizsgálatot indítani Prágay István kijelentései okán. A hatályos etikai kódex ugyanis kimondja: “A vadászat, a vadászok megítélését az egyes vadászok tevékenységével, viselkedésével kapcsolatos tapasztalatok alapozzák meg. A méltatlan viselkedés, az elítélendő életmód, a törvények és etikai elvárások semmibevétele egy-egy adott településen a vadászok egész közösségét rossz színben tüntetheti fel.” Amint válaszaolnak arra, hogy az elnöki kijelentések kimerítik-e a “méltatlan viselkedés” körét, cikkünket frissítjük.

hírek solymászat prágay istván kovács zoltán semjén zsolt

Megkerestük Kovács Zoltán államtitkárt, a Nimród új főszerkesztőjét, egyben a 2021-es vadászati világkiállítás főkoordinátorát: Prágay kijelentései összeegyeztethetőek-e a Nimród szellemiségével, valamint alkalmasnak tartja-e a világkiállítás szervezésében a magyar solymásztársadalmat reprezentálja. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Szerkesztőségünk megjegyzése: aki ennyire tiszteli az embert, az vajon mekkora tiszteletet képes mutatni a vad iránt?

(Prágay István Kovács Zoltánnal, illetve Semjén Zsolttal közös képeit Prágay nyílvános Facebook oldaláról vettük, a képekhez tartozó feliratokkal együtt. Mindkét képen, balra Sinkovics Ferenc látható.)