Nehezen találjuk a szavakat, amikor a nemzet Annácskája hívja fel a figyelmet “Bambi párzási időszakára”. Persze húzhatjuk a szánkat, de könnyen lehet, hogy ez az üzenet sokkal inkább célba ér, mint bárki másé.

 

Markáns idomairól és nem épp példaértékű erkölcsösségéről ismertté vált Kelemen Anna videóblogban osztja meg jóideje rajongóival élettapasztalatát. A nagyjából 10 ezer követőjét Annácska ezúttal arról

tájékoztatta: “Éljen Bambi! Ezt a címet adtam egy új rövid, tömör figyelemfelhívó videómnak. Bambiéknál párzási időszak van vagyis az üzekedő vadakra most még inkább oda kell figyelnünk az erdős útszakaszok mentén! Miután ma is leszorított két autó arra gondolok van hova fejlődnünk e téren is, lassan ott tartok hogy az ember testi épsége kevésbé hat meg mint az általa elkövetett környezeti károké! Mi vettük el Tőlük az élő helyeiket és nem fordítva úgyhogy az a minimum hogy egész évben körültekintően közlekedünk és vigyázunk.”

És íme a videó:

Természetesen nagyon könnyű belekötni számos ponton a videóba - kezdve attól, hogy fogalmunk sincs, mit ért Annácska “Bambiék” alatt, minthogy a Disney árvácskája bizonyosan nem gímszarvas.

De a fennhéjázó, elitista hozzáállást félre téve: könnyen lehet, hogy Annácska üzenete - melynek formájával talán nem, de tartalmával minden vadász és vadgazda egyet ért – könnyebb célba ér, mint ezer szakcikk vagy rendőrségi felhívás.