hírek nimród kovács zoltánTávozik a Nimród éléről Zoltán Attila főszerkesztő. Lapunk úgy értesült: Kovács Zoltán államtitkár, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa veszi át a posztot.

 

Több forrásból is megerősített értesüléseink szerint távozik posztjáról Zoltán Attila, a Nimród eddigi főszekresztője. A legrégebbi, 1913-ban alapított vadászati szaklap kiadója a Védegylet.

Lapunk információi szerint közel egy éve érik a vezetőváltás a lapnál - a Védegyleten belül és vadászszakmai körökben is egyre több kritika érte az újságot.

Bár az újság átalakítás folyamatosan napirenden volt, információink szerint a kiadót is meglepetésként érte, amikor Kovács Zoltán államtitkár-kormánybiztos az idei FeHoVa kiállítás megnyitóján bejelentette: a vadászati világkiállítás hivatalos lapja a Nimród lesz. Úgy tudjuk, ebbéli szándékát előzetesen nem egyeztette a kiadó képviselőivel.

A lap kiadói jogának megszerzéséért korábban komoly erőfeszítéséket tett a vadászkamara is - mindeddig sikertelenül.

Megerősített információink szerint június elejével a távozó főszerkesztő pozícióját Kovács Zoltán veszi át, míg a főszerkesztő-helyettes Bors Richárd lesz, aki a vadászati világkiállítást szervező iroda igazgatója.

Frissítés:

A főszerkesztőváltásban az utolsó szót a Védegylet elnökségének kell kimondania, amely az üggyel július 5-én foglalkozik majd. Forrásaink arra a kérdésre nem tudtak vagy nem akartak válaszolni, hogy az elnökség dönthet-e másként, minthogy Kovácsot nevezi ki a lap élére.