hírek vadgázolásCsodával határos, hogy még nagyobb baj nem lett a 86-os főúton történt vadgázolásból. Az ütközés során a sofőr elvesztette az eszméletét, de a kocsi majdnem fél kilométert megtett irányítás nélkül.

 

Szombathely felé tartott egy Seat személyautó a 86-os főúton szeptember 15-én, vasárnap délelőtt, amikor az autó elé kiugrott egy gím bika. Az autó vezetője már nem tudta elkerülni a balesetet: a vad a vezető oldalán betörte a szélvédőt és deformálta a tetőt annyira, hogy a sofőr hatalmas ütést kapott a fejére, amitől azonnal elvesztette az eszméletét.

Az autó ezután másodpercekig irányítás nélkül haladt tovább a 86-os főúton. A szemből érkezők észlelték a veszélyt és el tudták kerülni a szemmel láthatóan sérült autót, ami 320 méter megtétele után letért az útról, majd a töltésen legurulva fának ütközött.

A balesetben az autót vezető férfi és felesége könnyű sérülést szenvedett, a hátsó ülésen bekötve utazó kutya nem sérült meg és el sem tudott szaladni ijedtében. A sofőr és utasa is használta a biztonsági övét, a mellkasuk bár fájt a baleset után, az öv azonban az ülésben tartotta őket mindkét ütközésnél.

Forrás: 112press.hu