Ausztrál rendőrök és vadőrök megtalálták és elaltatták a krokodilt, mely feltehetően megölt egy szigonypuskás halászt - közölték a queenslandi hatóságok szerdán.hírek krokodil

 

A négy méter hosszú hüllőt kedden éjjel ejtették csapdába az észak-queenslandi Russell folyóban, közel ahhoz a helyhez, ahol a 35 éves Warren Russel szombaton eltűnt. A férfi holttestét hétfőn találták meg.

Matt Brien, a queenslandi környezet- és örökségvédelmi minisztérium műveleti igazgatója elmondta, a vadőrök biztosak abban, hogy azt a krokodilt kapták el, amelyik a Russelt halálra sebezte.

"Viselkedése, mérete és a megtalálás helye alapján biztosak vagyunk benne, hogy az elaltatott állat az volt, amelyik után a kutatás indult" - írta közleményében.

Steven Miles környezetvédelmi miniszter elmondta, úgy vélik, ez az az állat, amelyiket hétfő éjjel a vadőrök üldözőbe vették, lokalizálták, ám szemük elől vesztették, amikor elmerült a vízben. Figyelmeztette az ott élőket, hogy ne feledjék, a "krokodilok földjének határain belül" járnak.

A vadőrök továbbra is üldözik azt a krokodilt, amelyik egy Lee De Paauw nevű tizenéves karjába harapott, amikor a fiú fogadásból a Johnstone folyóba ugrott vasárnap reggel.