hírek vadászati világkiállításKiírták a pályázatot a 2021-es vadászati világkiállítás reklámozására. A promócióra - ahogy azt korábban megírtuk – 2019.ben (!) egymilliárd forintot szánnak. Mindössze egyetlen konzorcium jelentkezett a munkára, amely a Századvéget is soraiban tudja.

 

Ahogy azt lapunk korábban többször megírta: a 2021-es vadászati világkiállítás idei, 2019-es, 7 milliárd forintos költségvetésében 1 milliárd forintot szánnak reklámozásra, promócióra. Mindeddig lapunk bármit kérdezett a közpénzek milliárdjait felemésztő projekttel kapcsolatban, a lebonyolításban részt vevő egyetlen kormányzati szereplő sem méltatott bennünket válaszra.

A 24.hu híre szerint már ki is írták a közbeszerzést, amelyre csupán egyetlen konzorcium nyújtotta be – így garantáltan nyertes – pályázatát.

“A vadászati világkiállítás kommunikációs feladataira a nyertes ajánlatot – nettó 1,027 milliárd forintos vállalási árral – a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. konzorciuma adta be a Rogán Antal-féle Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak. Ugyan még csak az ajánlatok bírálatáról készült összegzés férhető hozzá, de biztosra vehető a győzelem, más ajánlattevő ugyanis nem volt, csak a kormány sokmilliárdos plakátkampányait is vivő, Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó duó.” – írja a portál.

“Az összegzésből az nem derül ki, hogy a munka mekkora részét végzi a két kommunikációs cég, de jelezték, hogy alvállalkozókat vesznek majd igénybe kutatási feladatok, minőségmenedzsment, PR ügynökségi szolgáltatások, rendezvényszervezési feladatok, médiatervezés és vásárlás esetében. A bedolgozóként megjelölt három alvállalkozó

– a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet Kft.,

– a p2m Consulting Szolgáltató és Tanácsadó Kft., valamint

– a Századvég Politikai Iskola Alapítvány.”

Hogy a Századvég mit fog pontosan csinálni a vadászat népszerűsítéséért, illetve miként fog hozzájárulni a rendezvény sikeréhez - rejtély. Az viszont már nem, hogy ez az egymilliárd sem esett messze azoktól a tízmilliárdoktól, amelyeket a kormányzat kommunikációra költ.

Nem tudjuk elképzelni, mi rombolná jobban a vadászat társadalmi megítélését, mint ez.

Talán csak ez az idei FeHoVán készült fénykép:

hírek vadászati világkiállítás

(P.S.: A Magasles sem eddig, sem ezután nem vesz részt pártpolitikai csatározásokban. Meggyőződésünk, hogy a vadászat, a vadgazdálkodás, a természet szeretete és óvása politikai pártállástól, ideológiai meggyőződéstől független. Pontosan ezért fájlaljuk, hogy sem a vadászok érdekképviselete, sem a kormányzat nem tesz semmit annak érdekében, hogy a közvelemény ne a NER belterjes hobbiját lássa a vadászatban, vadgazdálkodásban. Sőt, épp azok emelik be a politikai térbe a vadászatot – noha semmi keresnivalója nincs ott –, akik párthűség, politikai megbízhatóság alapján döntenek szakmai kérdésekről.)