Tizenegyen szövetkeztek össze, hogy külföldi vadászokat kopasszanak meg – összesen 119 millió forint értékben. Az illegális vadászatokon őzbakokat tereltek a mit sem sejtő külföldiek elé.hírek őzbak illegális vadásztatás

 

Tizenegy ember ellen emelt vádat a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség. A vádlottak 2010. júliusa és 2011. szeptembere között szerveztek illegális vadászatokat mit sem sejtő külföldiek számára – írja a délmagyar.hu.

A vádirat szerint a vadászatokat két vádlott szervezte, a többiek szállítóként, résztvevőként működtek közre. A svájci, francia, olasz, osztrák, dán és német sértettek őzbakra kívántak vadászni, az elejtett bakok trófeáit pedig haza kívánták vinni. A vádlottak hét vadászat során korábban zárt térben tartott, ivartalanított őzbakokat vittek közvetlenül a vadászat előtt az elejtés helyére, amely tényt a külföldi vadászokkal nem közölték. A trófeákat a vádlottak nem vitték a vadászati hatóság elé hivatalos trófeabírálatra, így azok felett a külföldi vadászok rendelkezési jogot nem szerezhettek.

A külföldiek az elejtett vad után abban a hiszemben fizettek a vádlottaknak, részben közvetítőn keresztül, hogy a trófeák hivatalosan megilletik őket. A vadászatok jogszerűtlen mivoltának leplezése érdekében a vádlottak a sértetteknek hamis lőjegyzéket, illetve trófeabírálati lapot adtak. A sértetteknek okozott kár mintegy 119 millió forint.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség a vádlottakat jelentős, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.